Aktuális

Poroltóval támadt a rokkant garázda

Először csak egy parkoló autóba kötött bele egy kerekesszékes garázda Pécsett, később egy buszsofőr arcát fújta tele porral oltóval, amiért az nem engedte felszállni a buszra.

Vádat emeltek az ellen a pécsi rokkant férfi ellen, aki a napokban ittasan rátámadt egy buszsofőrre, és korábban egy autót is megrongált. A vádirat szerint még tavaly ősszel egy parkoló autó zavarta a kerekesszékhez kötött férfit a közlekedésben, ezért azt egy nála lévő faléccel szétverte, több százezer forintos kárt okozva ezzel.

A férfi következő dobására majd egy évet kellett várni. Pár napja ittasan várakozott a helyi járatú buszra a baranyai megyeszékhelyen, az időt a többi várakozó utas szidalmazásával múlatta. Az utasok a busz megérkezése után jelezték a sofőrnek, hogy saját biztonságuk érdekében ne engedje felszállni a férfit. A vádlott meghallotta, hogy mire készülnek ellene, ezért kimászott a kerekesszékből, és a nyitott első ajtón felkapaszkodott a buszra. A sofőr rádión segítséget kért a központtól, mire a vádlott a buszon elhelyezett porraloltóval fújni kezdte a buszvezetőt. Addig nem hagyta abba, míg az oldóanyag ki nem fogyott a készülékből. A busz eleje megtelt porral, amivel háromszázezer forintos kár keletkezett a járműben. 

A férfi cselekménye többek között közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének, valamint rongálás vétségnek a megállapítására alkalmas, vádat is emelt ellene a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top