Aktuális

Medveölővel birkóztak a rendőrök

Puszta kézzel szállt szembe egy kaukázusi medveölő kutyával két hős rendőr, akik tettükkel megmentették egy férfi életét.

Kiskunhalasra vezényeltek át megerősítő szolgálatra az országból rendőröket, így került a városba Keserű Gergő zászlós, a bodajki körzeti megbízott, és Krasznai Sándor törzszászlós, a pusztaszabolcsi körzeti megbízott. Szeptember 23-án délután szolgálaton kívül voltak és szolgálati szállásuk teraszán pihentek, amikor a szomszédból segélykiáltásokra és vészjós ugatással vegyes hörgésre lettek figyelmesek. A kerítéshez futva látták, hogy egy kaukázusi medveölő kutya marcangol egy földön fekvő embert.

Varga Péter dandártábornok, Fejér megyei rendőrfőkapitány bátorságukért elismerésben részesítette a körzeti megbízottakat
Varga Péter dandártábornok, Fejér megyei rendőrfőkapitány bátorságukért elismerésben részesítette a körzeti megbízottakat

Bár a két rendőr eddig sosem dolgozott együtt, mégis egy emberként tépték fel a kaput és rohantak a viaskodók felé. Lerángatták a megtermett kutyát a férfiről, aki ki tudott menekülni az udvarról, ám a két rendőrnek erre nem volt ideje. A kutya némi habozás után új ellenfeleire támadt, akik együtt lenyomták az állatot a földre. Míg Krasznai törzszászlós kötelet keresett, társa igyekezett a talajhoz szegezni a medveölőt, ám az támadásba lendült.

“Hiába tartottam el magamtól a nyakát, mint a méhészborz, valósággal megfordult a bundájában, és már harapott is. Előbb a jobb alkaromat kapta el, azt bal kézzel próbáltam kiszabadítani, akkor azt a csuklómat harapta, felváltva rágta össze a kezeimet. Kollégám azonnal a segítségemre sietett, akkor a kutya felé fordult, lerángattam róla, akkor ismét engem támadott, ez így ment borzalmasan hosszú másodpercekig, mire valahogy a kötelet a nyakára kötöttük. Megölni nem állt szándékunkban, de le akartuk fojtani, más esélyünk nem volt, csak ha oxigénhiányos állapotba hozzuk” – számolt be részletesen az esetről Keserű Gergely zászlós, aki jobb alkarján és bal csuklóján sérült, míg társa, Krasznai Sándor jobb tenyere és bal csuklója bánta a kutyával való találkozást.

A kutyát végül a két rendőrnek fojtókötéssel sikerült egy időre ártalmatlanná tennie, majd a közben segítségükre érkező halasi rendőrökkel együtt megkötni. A juhászkutyát az eset után karanténba zárták és megfigyelés alatt tartják.

(police.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top