Aktuális

Ötvenezret ér az ötkarikás ötszázas? Kamu

Te is az olimpiás ötszázast keresed a pénztárcádban? Ne tedd, mert nem létezik ötkarikás ötszáz forintos emlékpénz, és nem kapsz érte ötvenezret bármelyik lottózóban.

Az elmúlt napokban egyre többször bukkan fel a közösségi oldalakon a “Ha van egy ilyen 500-as nálad, nyertél 50 ezret!” című, kattintásvadász poszt. A rövidke videóban egy ötszázas bankjegyet mutatnak, aminek a hátoldali részének bal alsó sarkába valaki egy olimpiai ötkarikás szimbólumot photoshopolt és egy HUN felirat fölé, ami inkább látszik KUN-nak. Azt ígérik, hogy ha egy ilyen bankjegyet beviszel bármelyik lottózóba, ötvenezer forintot kapsz cserébe.

Videó a nem létező 500-as bankjegyről

A Pénzcentrum megkérdezte a Magyar Nemzeti Bankot, hogy mi a helyzet ezzel a dologgal. A bank persze egyből lehűtötte a kedélyeket azzal, hogy nem bocsátott ki emlékpénzt a riói olimpián elért magyar sikerek miatt, és így nyereményjátékot sem szerveztek miatta. Azt az MNB sajtóosztálya is egyből levette, hogy csak egy lájkvadász posztról van szó. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top