Aktuális

Ez történik ma, Rudolf Péter szülinapján

Budapesten szombat reggel 07:07-kor kel fel a Nap, és 17:51-kor nyugszik. Napközben pedig ilyesmikre számíthatunk:

2016. X. 15.

1750-ben menetrendszerű postakocsijárat indul Buda és Bécs között, 1937-ben Féja Géza öt hónap börtönt kap Viharsarok című könyvéért. 1944-ben Horthy sikertelen kiugrási kísérletét követően a hatalmat Szálasi Ferenc és pártja, a Nyilaskeresztes Párt és Hungarista Mozgalom vette át. 1959-ben megszületik Rudolf Péter színész.

Ez történik ma, Rudolf Péter szülinapján

Mai mottónk:

Ha az ember elér egy bizonyos kort – úgy tizennégy éves kora körül, többnyire az idő tájt, amikor az emberi faj két fele elköveti azt a hibát, hogy felfedezi a másikat –, nos, az idő akkor kezd el valóságos idő lenni. A valóságosan valóságos idő. Nem olyan hosszú, mint annak előtte, és nem olyan kurta, mint amilyen majd lesz.

Stephen King

Névnap:

Október tizenötödike Teréz, Aranka, Hedda, Relli és Tegza napja.

Október tizenötödikén született:

Mario Puzo, a Keresztapa szerzője, Sarah Ferguson yorki hercegné és Rudolf Péter színész.

Időjárás:

Szombaton változóan felhős ég mellett előbb kevesebb, később kiadósabb eső, zápor fog esni, sőt a Dunántúlon és a középső tájakon zivatar is. A Tatabánya-Szeged vonal 100-150 km széles sávjában élénk délkeleti szélre számíthatunk. Hajnalban 3-9, délután 15-22 fokot mérhetünk, melegfronti tünetek mellett.

Napi horoszkóp:

A Föld jegyűek számára ezt mondja szombati horoszkópjuk: “Rengeteg titkos és rejtett talentum van benned. Rengeteg olyan talentumod van, amelyeket meg kellene mutatnod a világnak, de valamiért mégiscsak félsz megmutatni ezeket.” A többiért olvass tovább itt!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top