Aktuális

Donald Trump retardáltnak nevezett egy siket színésznőt

A republikánus elnökjelölt emellett sértő, szexista kommentekkel is illette az Oscar-díjas Marlee Matlint, aki igazán stílusosan küldte el melegebb éghajlatra a szexuális zaklatást szinte hobbiként űző ingatlanmogult.

Marlee Matlin nevét az Egy kisebb isten gyermekei és a Mi a csudát tudunk a világról? című filmekből ismerhetik a magyar mozirajongók. A siket színésznő előbbi filmben nyújtott alakításáért 1987-ben Oscar-díjat kapott.

Marlee Matlint manapság az L. című tévésorozatban láthatják a nézők
Marlee Matlint manapság az L. című tévésorozatban láthatják a nézők

Trump, a People magazin értesülései szerint durván szexuális tartalmú megjegyzéseket tett Matlinra, amikor a színésznő a Trump-birodalom részét képező The Apprentice című valóságshow-ban szerepelt.

“Nyilvánvaló volt, hogy amikor Marlee Matlinra és a többi résztvevő nőre szexuális tartalmú megjegyzéseket tesz nyilvánosan, akkor a valódi arcát mutatja” – mondta Richard Hatch, a The Apprentice 2011-es évadának szereplője. “Teljesen gátlástalanul és gyakran mondott ilyeneket, elég groteszk volt. Lisa Rinnára és Marlee Matlinra is mondott hasonlókat, de igazából bármelyik nőre, aki épp jelen volt.”

A legújabb botrány most amiatt tört ki, hogy Trump a valóságshow 11. évadának forgatása során retardáltnak nevezte Matlint, legalábbis a Daily Beast weboldal értesülései szerint.

 

“Ez egy visszataszító kifejezés, amit soha nem szabadna használni – írta Matlin Twitter-oldalán. Nagyon felzaklat, hogy ilyesmiről kell beszélnünk akkor, amikor az amerikai történelem egyik legfontosabb pillanatát éljük éppen.”

A Daily Beastnek nyilatkozó három forrás közül az egyik szerint Trump kigúnyolta és utánozta Matlin beszédét, és azt mondta, hogy az Oscar-díjas színésznő szellemileg visszamaradott. Egy másik forrás szerint, amikor Matlinra került a sor a műsor forgatásán, Trump annyit firkantott a jegyzetei közé: “Marlee, vajon retardált?”

Matlin válaszában hozzátette, hogy hozzá hasonlóan siket és nagyothalló emberek milliói szembesülnek hasonló diszkriminációval nap mint nap. Ő azonban, nem sárdobálással vág vissza, hanem hangját a novemberi választáson fogja hallatni, szavazóként.

További cikkek Donald Trumpról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top