Aktuális

Halálos betegséggel fertőzte meg saját gyerekét

Megfertőzte saját gyermekét HIV-vírussal egy férfi, mert nem akart gyerektartást fizetni utána.

Még 1992-ben történt, hogy a 11 hónapos Bryant megfertőzte az apja HIV-vírussal, mert nem szeretett volna gyerektartást fizetnie a gyermek édesanyjának. Akkor úgy gondolták, hogy a fertőzés halálos, és pár hónapon belül meghal a baba. Nem így lett, Bryan felnőtt, és most azért ment el a bíróságra, hogy apja börtönből szabaduló fellebbezési kérelmét elutasítsák.

Bryan szülei mindketten orvosok, egy missouri katonai kiképzésen találkoztak, majd megfogant a kis Bryan. A férfi eleinte lelkes volt, de a fiú születése után egyáltalán nem érdeklődött a gyerek után, és tartásdíjat sem volt hajlandó fizetni. A kisfiú 11 hónapos korában kórházba került, ahol az apja is meglátogatta, de csak azért, hogy megfertőzze HIV-vírussal. A galád tettet sikerült végrehajtani, és úgy tűnt, be is jött a férfi számítása, mert a kisfiúnak a betegség felfedezése után öt hónapot adtak az orvosok.

Ám Bryan nem adta fel, nem halt meg. Sőt. 24 évvel később most azért állt a tanúk padján, hogy apja életfogytig tartó büntetése ellen benyújtott fellebbezését a bíróság biztosan elutasítsa. A bíróságon elmondta, hogy apja nemcsak meg akarta ölni, hanem tönkretette az életét is. Minden évben kórházba kellett mennie, és mindenki félt tőle gyerekkorában.

Ma már szerencsére más a helyzet. A fejlődő gyógyszereknek hála Bryan szinte gyógyultnak számít, vérében nem mutatható ki HIV-fertőzöttség. Megtalálta helyét is a világban, jelenleg motivációs trénerként dolgozik.

BBC News

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top