Aktuális

Kilőhet a tejtermékek ára

Tarthatatlan a tej, a sajt és az összes tejtermék jelenlegi ára, a boltok hamarosan kénytelenek lesznek árat emelni a tejtermékek magasabb átvételi ára miatt.

Legalább 10 százalékos drágulás várható a tejtermékek árában a következő hónapokban – írja a hvg.hu.

Kilőhet a tejtermékek ára

A tejtermékek átvételi árát az utóbbi időben gyakorlatilag minden lánc megemelte. A nemzetközi piacokon ugyanis olyan áremelkedés volt, hogy a termelők ott literenként már akár 30-35 forinttal is drágábban adhatták volna el a tejet.

A drágulást, azaz a literenkénti egyelőre mintegy 10 forintos árnövelést a boltok igyekeztek benyelni, ám félő, hogy csak ideig-óráig lesz így. Például az Aldi és a Lidl a tejtermékek magasabb átvételi árát egyelőre nem érvényesítette kínálatában, illetve csak a termékek szűk körében lépte meg az áremelést. Az UHT, az ESL tej, a vaj és a sajtok esetében mindenképpen további áremelésekre kell számítani, a Tej Terméktanácsnál arra számítanak, hogy ez végső soron a polcokon is mutatkozni fog.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top