Aktuális

46 éves volt a Bőnyben fejbe lőtt rendőr – megrázó részletek

A gyilkos gépkarabéllyal lőtt a rendőrökre, 5-6 lövést adott le. A hősi halált halt rendőrt előléptették.

Hivatalos személy sérelmére elkövetett, több ember életét veszélyeztető emberölési kísérlet és lőfegyverrel való visszaélés miatt indított nyomozást az ügyészség, miután szerdán délelőtt a Győrhöz közeli Bőnyön egy idős férfi rálőtt az ajtaján kopogtató rendőrökre.

A Kisalföld úgy tudja, a halálos sérülést szenvedett rendőr 46 éves volt, a szélsőséges Magyar Nemzeti Arcvonalhoz tartozó támadó pedig 74 éves. A tűzharcban ő is megsérült, de a hátába kapott golyó nem ért létfontosságú szervet, így vélhetően a gyanúsított túléli.

A rendőrök azért mentek a bőnyi házhoz, mert a Nemzeti Nyomozó Iroda nyílt büntetőeljárásban előre tervezett házkutatást akart végrehajtani.

Papp Károly, Országos Rendőr-főkapitány bejelentette az esettel kapcsolatban, hogy Pintér Sándor belügyminiszter és a rendőrség részvétét nyilvánítja ki. Az áldozat 46 éves volt, kiemelt főnyomozóként dolgozott. 25 éve szolgált a rendőrség kötelékében. Kiváló embert, kitűnő kollégát veszítettünk el – mondta az országos kapitány. 

Az elhunyt Pálvölgyi Pétert rendőr alezredessé léptették elő és hősi halottnak minősítették. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top