Aktuális

A barátok fonnak köréd hálót, ami megtart, ha baj történik veled

Ők azok, akik kitartanak melletted évtizedekig, házasságon, gyerekszülésen, váláson, halálon keresztül. Nem fog rajtuk az idő vasfoga, nem évülnek el, néha ugyan elsodorja őket az élet, de amikor visszatérnek, minden ugyanúgy működik köztetek, mint régen. Igaz barátok minden ember életébe kellenek.

Önző dolognak tűnhet, de krízishelyzetben van a legnagyobb szükséged a barátaidra. Cserébe te is ott vagy nekik, amikor az ő életükben következik be olyan fordulat, hogy eldőlnének, ha nem támasztanád meg őket. Kellenek, amikor összeomlanál, hogy szedjék össze az apró darabokra hullott lelkedet, és segítsenek összerakni. Nem kell sok belőlük, elég már az is, ha csak egy igaz barátod van ahhoz, hogy az életed sokkal teljesebbé váljon tőle. Ez a barátod fontosabb kapcsolat az életedben, mint bármelyik párkapcsolat, csak a gyerekeid körözik le a szívedben.

Olyan barátra van szükséged…

1. Aki jelen van az életedben és őszinte veled. Aki belenéz a szemedbe, és megmondja, hogy hülyén viselkedsz, de ezzel együtt szeret, és még azt is hozzáteszi, hogy bármennyire katasztrofális most az életed, egy nap visszanézel majd, és jót nevetsz az egészen. Emlékeztet, hogy minden rendben lesz, amiből mélyen belül tudod, hogy tényleg úgy is lesz, ha másért nem, azért, mert ő ott van neked.

2. Aki akkor is melletted áll – és nem szalad el jó messzire –, amikor az élet nem annyira rózsás, amikor nehéz idők járnak, és alig tudsz keresztülvergődni a viszontagságokon. Aki rohan hozzád, ha bajban vagy, beléd karol és segít eljutni az út végéig, amit úgy érzel, egyedül nem tudnál megtenni.

A barátok fonnak köréd hálót, ami megtart, ha baj történik veled

3. Aki nem ítél el, megérti, hogy nem valami romantikus lányregényből léptél elő, hanem komplikált vagy, és olykor kifejezetten nehéz téged elviselni. Aki táncol veled a kezedet fogva, felvállalva téged, nem pedig elbújik, az árnyékban pletykálva rólad.

4. Aki nem akar megjavítani, mert tisztában van vele, hogy nem egy törött játék vagy, amit neki kellene megszerelni. Úgy fogad el, ahogy vagy, nem azon van, hogy megváltoztasson. Elég jó vagy neki, pont elég vagy neki.

A barátok fonnak köréd hálót, ami megtart, ha baj történik veled

5. Akihez bármikor beugorhatsz, ha épp a környéken jársz, és csak ki akarsz szaladni a mosdóba, de tudod, hogy nem fogod kibírni hazáig. Olyan, aki előtt nem szégyelled azt sem, ha menstruálsz és összevérezted a nadrágodat, sőt boldogan adja kölcsön a sajátját.

6. Aki vicces üzenetekkel bombáz, és a legidiótább, sírva röhögős netes mémeket veled osztja meg először. Mindig beletrafál, abban a pillanatban pont erre az egy nevetésre van szükséged, hogy újra nyeregben érezd magad.

A barátok fonnak köréd hálót, ami megtart, ha baj történik veled

7. Aki szavak nélkül is biztosít arról, hogy elfogad, főleg akkor, amikor a legbizonytalanabbnak érzed magad. Még a legnagyobb veszély kellős közepén is érezteti veled, hogy biztonságban vagy mellette, bármilyen bolondságot készülsz elkövetni, őt nem veszítheted el.

8. Aki nem sértődik meg, ha épp nem tudod felvenni a telefont – néha hetekig –, és még vissza sem hívod, mert annyira maga alá temet a saját életed. Nem fogad örök haragot attól, hogy elsodródtok egymás mellől, ha véletlenül túlságosan belemerülnél a párkapcsolatodba, mert tudja, hogy előbb vagy utóbb kihúzod a fejed a homokból, és visszatalálsz hozzá.

A barátok fonnak köréd hálót, ami megtart, ha baj történik veled

9. Akinek jó étvágya van nemcsak a finom ételekre, hanem a kalandokra, szeretetre, játékra, úgy általában az életre. Aki ünnepel veled, nem irigy a sikereidre, és úgy gondolja, megérdemelsz minden elismerést. Nagylelkű veled, és a közelében energiával töltődsz fel, erőt ad a puszta létezése.

10. Aki más véleményen, ellentétes állásponton van néha, de ebből nem lesz köztetek harag, maximum egy jóízűt vitatkoztok miatta. Akivel nem áll közétek a politika, és akinek ugyanúgy vannak álmai, céljai, aki ugyanúgy keresi az élet értelmét, mint te, és hagyja, hogy támogasd teljes mellszélességgel minden álmának beteljesítésében.

A barátok fonnak köréd hálót, ami megtart, ha baj történik veled

11. Aki meg meri mutatni neked a legrosszabb oldalát is. Felhív éjjel zokogva, mert kiborult a gyereke miatt, vagy mert nem akar már együtt élni a férjével. Akihez átmehetsz, amikor szüksége van segítségre, és beállíthatsz hajnal kettőkor egy nagy pizzával, hogy megnyugtasd. Tudsz a legapróbb problémáiról is, és tisztában van vele, hogy komolyan veszed akkor is, ha mindenki más csak nevet rajta, amiért a legnagyobb gondja épp az, hogy nem fér bele a szülés előtti nadrágjaiba.

12. Aki tanít, példát mutat és számíthatsz a bölcsességére. Akitől úgy érzed, önmagad egyre jobb verziójává szeretnél válni, miközben tudod, hogy nem kell teperned a szeretetéért. Nem használ ki, nem szívja el az energiáidat, nem húz belőled hasznot, és főleg nem akar neked semmit sem eladni. Nem kell vele vigyáznod, mert tudod, hogy nincs hátsó szándéka veled szemben.

A barátok fonnak köréd hálót, ami megtart, ha baj történik veled

13. Akinek vicces történetei vannak. Akivel tudsz nevetni az elbénázott szexuális élményeken, nem feszeng attól, ha egy félresikerült buli után elmeséled neki, mennyire megbántad azt az egyéjszakás kalandot. Ha már itt tartunk: nem feszeng semmitől, mert nem érzi kínosnak a legkínosabb sztorikat sem.

Ha röviden akarnánk megfogalmazni, olyan barátra van szükséged, aki nyitott szívű, tökéletlen, felismeri az elé táruló lehetőségeket, tud bulizni, tud csendben lenni, együtt lehet vele gyászolni, aki mellett ki tudsz állni, együtt tudsz vele dolgozni és vállt vállnak vetve, félelem nélkül vethetitek bele magatokat az élet sűrűjébe.

Olvass többet a barátságról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top