Aktuális

Dühében kidobta horgásztársát a csónakból

Felmenőit sértegette, aztán dühében csónakjából a Tisza-tóba lökte a másik horgászt, mert az véletlenül elszakította a horgászzsinórját.

A 40 éves férfi július 19-én délután, Poroszló külterületén horgászott a Tisza-tó partján, amikor a parttól nagyjából 30 méterre motoros csónakjával arra haladt egy másik horgász. A motor lapátja elkapta a partról horgászó férfi víz alatt feszülő damilját, amit egy pillanat alatt feltekert. A motorcsónakos észlelte a bajt, leállította a motort és megpróbálta kiszabadítani a horgászzsinórt. Nem sikerült neki, ezért odakiáltott a parton háborgó férfinak, hogy el kell vágnia a damilt, de megtéríti az okozott kárt.

A 40 éves horgász csöppet sem enyhült meg az ajánlaton, sőt a másik férfi felmenőit emlegetve visszakiabálta, hogy ragaszkodik a szerelékéhez és ahhoz, hogy a csónakos mentse azt meg. Amikor maga is látta, hogy ez nem fog sikerülni, beugrott a tóba, odaúszott és bemászott a csónakba, majd dühében a vízbe lökte annak tulajdonosát. Még ennyi sem volt elég, hogy lehűtse az idegeit, a férfi után hajított egy merítőhálót és egy horgászbotot is, majd visszaúszott a partra. A 60 éves idősebb férfi, aki szerencsére tudott úszni, sérüléseket nem szenvedett, de a vízbe veszett a 40 ezer forint értékű mobiltelefonja, mivel kiesett a zsebéből, és elsüllyedt az iszapos mederben.

Az esetet a Tisza-tó partjáról szemlélő többi horgász is igencsak értetlenül figyelte, és valamennyien fölháborítónak tartották. A vízbe dobott férfi eljárást kért a dühös horgásszal szemben, a Füzesabonyi Járási Ügyészség garázdaság vétségével vádolja az illetőt. A vádiratában közérdekű munkára és pénzbüntetés kiszabására kötelezték.

 

Poroszlónál, a Tisza-tavon horgászott a dühös férfi

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top