Aktuális

Bubi után jön a közösségi autóbérlés

A BKK legújabb tervei szerint a Bubi közösségi kerékpárkölcsönző rendszerhez hasonló autóbérlést indítanának el a fővárosban. A koncepció szerint az ügyfelek az autóbérlő cégek szolgáltatásaihoz képest jóval kedvezőbb feltételek mellett használhatnák az elektromos járműveket.

Elektromos kocsikkal működő közösségi autóbérlő (carsharing) szolgáltatást vezetne be a fővárosban a BKK. A Magyar Idők információi szerint a BKK a fővárostól kapott megbízás alapján már dolgozik a Bubihoz hasonló koncepció tervein.

A carsharing előre regisztrált felhasználók számára nyújt rendszeres gépjárműbérlési lehetőséget, lényege, hogy a használat során a bérlők a saját gépjármű előnyeit élvezhetik, de nem kell számolniuk az autó állandó költségeivel és kötöttségeivel.

A carsharing használta így leginkább azoknak a belvárosban élő vagy dolgozó budapestieknek éri meg, akik évente tízezer kilométernél kevesebbet autóznak, és tudják, a belvárosban saját autót fenntartani meglehetősen drága mulatság. A szolgáltatás használata mellett nem kell autót vásárolni, finanszírozni, biztosítást kötni, garázst bérelni, szervizeltetni, mosatni, téli-nyári gumikat cserélni, tankolni, csupán interneten foglalni és használni.

Azoknak ugyanakkor, akik több mint 10 ezer kilométert autóznak évente, a saját autó használata a carsharinghez képest továbbra is kedvezőbb.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top