Aktuális

4 szálloda dolgozóit rúgják ki

Január elsejétől négy magyarországi szálloda összes dolgozóját kirúgja, a hoteleket pedig véglegesen bezárják. Mindez nemcsak a munkavállalók számára óriási érvágás, hanem a települések is elveszítik az idegenforgalomból származó bevételeiket.

December 31-ei hatállyal szinte az összes dolgozójától megvált a négy helyszínen , így Balatonvilágoson, Siófokon, Balatonőszödön és Nyíregyházán szállodákat működtető Erzsébet Üzemeltető Kft.

A váratlan hírt a Magyar Nemzet érdeklődésére megerősítette Antal János, Balatonőszöd polgármestere. Állítása szerint a lépést nem előzte meg semmilyen tájékoztatás, pedig a szálloda végleges bezárása jelentős veszteség a település számára.

Az elbocsátások vélhetően összefüggnek azzal a törvénymódosítással, amelynek értelmében az Erzsébet Vagyonkezelő Kft. kezelésében lévő ingatlanok december 1-jével visszakerülnek a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-hez. Az érintett szállodákban az Erzsébet programnak köszönhetően az elmúlt években 400 ezer gyerek és a nagycsaládosok nyaralhattak olcsón.

Az Erzsébet Üzemeltető Kft. máris eladásra kínálja a “Balaton környéki szállodák használt eszközeit az üzemeltetés megszűnésével”. A cég értékesíti a szobák berendezéseit, a műszaki és informatikai, valamint a konyhai és éttermi eszközöket is.

Az egyelőre kérdéses, mi lesz a kirúgott dolgozók sorsa, és hogyan üdülhetnek a gyerekek ezentúl.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top