Aktuális

Ez történik ma, Kurt Vonnegut születésnapján

Budapesten péntek reggel 06:47-kor kel fel a Nap, és 16:08-kor nyugszik. Napközben pedig ilyesmikre számíthatunk:

2016. november 11.

1954-ben ezen a napon adták ki J. R. R. Tolkien Két torony című könyvét, a Gyűrűk ura trilógia második kötetét. Szintén ezen a napon, 1961-ben jelenik meg Joseph Heller A 22-es csapdája című regénye. 2013-ban ezen a napon mutatták be az Éhezők viadala: Futótűz című filmet, az Oscar-díjas Jennifer Lawrence főszereplésével.

Ez történik ma, Kurt Vonnegut születésnapján

Mai mottónk:

Szeretem a ködöt, mert túl rajta zsongó jólét, meleg kályha, ölelésre tárt karok és mesék vannak, melyek talán valóra válnak. Szeretem a ködöt, mert eltakarja a múltat, a jövőt, és a jelen is olyan homályos benne, hogy talán nem is igaz.” – Fekete István

Névnap:

November 11-e Márton napja.

November 11-én született:

Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij orosz író, George S. Patton amerikai tábornok és Kurt Vonnegut amerikai író.

Időjárás:

Nyugat felől egyre több felhőre lehet számítani, bár a korai órákban északkeleten és keleten még kisüthet a nap. Délutántól megnövekszik a csapadék esélye, eső, zápor, de a magasan fekvő helyeken akár havas eső, hó is eshet. Hajnalban -3 – +2, délután 4-10 fok várható.

Napi horoszkóp:

A Halak és az Oroszlánok ma egy rejtéllyel találják szembe magukat, míg a Mérleg és Bika jegyűek azt fogják tapasztalni, hogy meglepően könnyen győzik le ma a kihívásokat. A többi csillagjegy részletes horoszkópjáért kattints ide!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top