Aktuális

Megható üzenet várta az amerikai diákokat a választás másnapján

Donald Trump győzelme alaposan felkavarta a kedélyeket az Egyesült Államokban: míg több nagyvárosban tüntetnek a megválasztott elnök ellen, máshol rasszista és xenofób kirohanásokkal terrorizálják a fehérek más etnikai csoportok tagjait vagy épp a meleg és transznemű amerikaiakat. Egy tanár azonban úgy döntött, nem enged a gyűlölet elharapózásának, és szívhez szóló üzenetet ragasztott ki az iskolájában.

Az alábbi fotót egy Natalie Gomez nevű Twitter-felhasználó tette közzé, aki azt állítja, a papírt az angoltanára helyezte el az osztályterem ajtaján.

A szívmelengető levél magyarul így hangzik:

Kedves nem regisztrált diákok (ez jellemzően a mexikói bevándorlókra vonatkozik – a szerk.),
Ebben az osztályban nincsenek falak. Ide tartoztok. Itt szeretnek titeket.

Kedves fekete diákok,
Ebben az osztályban a TI életetek számít. Itt szeretnek titeket.

Kedves muszlim és közel-keleti származású diákok,
Tudjuk, hogy nem vagytok terroristák. Itt szeretnek titeket.

Kedves nőnemű diákok,
A férfiak nem fogdoshatnak titeket. A férfiaknak tisztelniüke KELL benneteket – követeljétek meg. Itt szeretnek titeket.

Kedves LMBTQI-diákok,
Úgy vagytok tökéletesek, ahogy vagytok. Itt szeretnek titeket.

Minden kedves diáknak:

Együtt, közösen át fogjuk vészelni ezt a napot és ezt az évet. Tisztelni fogjuk egymást, és tanulni fogunk a másiktól. Ti ennek az országnak és ennek a közösségnek vagytok a szeretetre méltó tagjai.

Szeretettel,
Señora Tarman

 

Trump váratlan győzelmét követően számos amerikai államból érkeztek már hírek, hogy a republikánus jelölt támogatói agresszívan léptek fel különböző kisebbségekkel szemben.

Donald Trump egyelőre nem szólította meg az országot, hogy önmérsékletre intse radikális szavazóit. Eközben több nagyvárosban, főleg a keleti és a nyugati parton ezrek tiltakoznak a botrányairól elhíresült ingatlanmogul elnökké választása ellen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top