Aktuális

Ne dőlj be a kék ruhás kéményseprőknek!

Szentes környékén kék munkaruhás csalók járják a házakat, akik azért jönnek, hogy pénzért ellenőrizzék a szén-monoxid-mérőt.

Csalók adják ki magukat Szentesen a katasztrófavédelem munkatársainak. Főleg idősekhez csöngetnek be azzal az ürüggyel, hogy a fűtőeszköz szén-monoxid-kibocsátását vagy a szén-monoxid-mérőt akarják ellenőrizni. Az állítólagos munka elvégzéséért pénzt is kérnek.

A Délmagyar Csongrád megye valódi katasztrófavédelmi igazgatóságára hivatkozva azt írja, hogy a katasztrófavédelmi szakemberek nem ellenőrzik a kályhák, kazánok szén-monoxid-kibocsátását. Ez a kéményseprők feladata. Ők viszont soha nem érkeznek előzetes bejelentkezés nélkül.

Arra is felhívják a figyelmet, hogy a katasztrófavédelem munkatársai soha nem kérnek készpénzt a lakosságtól, és nem kínálnak fel semmilyen eszközt megvételre. Akihez becsengettek a kék ruhás ál-katasztrófavédelmisek, forduljon a rendőrséghez.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top