Aktuális

Lebeszélte a kemoterápiáról a rákos nőt, és milliókat csalt ki tőle

A jog szerint csaló, a családtagok szerint gyilkos az a férfi, aki 32 milliót csalt ki egy rákos nőtől, és abbahagyatta a terápiát a beteggel. A nő meghalt.

Csalásért, kuruzslásért és testi sértésért is elítélte a bíróság L. Zsoltot, aki lebeszélt az orvosi kezelésről egy rákbeteget, hogy rásózhassa a saját szereit. A Kékfényben bemutatott férfi egyszerű vitaminokat, étrend-kiegészítőket hazudott őssejtkapszuláknak, ezzel 32 millió forintot csalt ki a kétségbeesett asszonytól.

A mellrákos nő családjának az lett gyanús, hogy a beteg egyik pillanatról a másikra abbahagyta a kemoterápiát, miközben állapota láthatóan egyre romlott. Ezzel egy időben a nő vagyona is fogyni kezdett.

 Az ügyészség szerint a szélhámos még azt is el tudta hitetni a nővel, hogy ha leül a tévé elé, az amerikai orvosok azon keresztül műholddal figyelik a csodaszerek hatásait. L. Zsolt diagnózist állított fel a sértett vérnyomásáról, vérsüllyedéséről, gyomornyálkahártyájának állapotáról, és pontosan előírta a postai úton megküldött gyógyszerek adagolását – írja a Híradó.hu.

A hosszas bírósági eljárás során kiderült, hogy L. Zsolt két másik embert is átvert. A férfit végül hét év hat hónap szabadságvesztésre ítélték el. Viszont már három évet töltött előzetesben, két és fél évet házi őrizetben. Vagyis ha jól viselkedik a börtönben, már csak durván másfél évet kell ülnie. Emellett a bíró arra is kötelezi, hogy minden áldozatának annyi kártérítést fizessen, amennyit kicsalt tőlük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top