Aktuális

Ékszertolvaj volt a segédápoló a pszichiátrián

Akár öt évet is kaphat az a betegápoló, aki idős pszichiátriai betegektől csalta ki az ékszereiket. Kinek megőrzést, kinek javítást ígért, de az átvett csecsebecsék többé nem kerültek vissza eredeti gazdájukhoz.

Most jutott a vádemelési szakaszba annak a szombathelyi férfinek az ügye, aki segédápolóként dolgozott a szombathelyi kórház pszichiátriai osztályán, ahol három idős betegtől is kicsalta az ékszereiket. A vád szerint idén januárban és februárban két esetben is azt javasolta az idős pszichiátriai betegeknek, hogy aranygyűrűiket adják oda neki, és ő beteszi őket az osztály páncélkazettájába, ahol nagyobb biztonságban lesznek. Egy harmadik esetben egy fülbevalót vett át javításra egy idős betegtől.

A vádlott az ékszereket ellopta, a sértettek kára nem térült meg. A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottat csalás minősített esetével vádolja, mely 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Azért minősített, mert a csalást a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére követték el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top