Aktuális

Távol marad a Nobel-díj-átadó ceremóniától Bob Dylan

Levélben közölte Bob Dylan a Svéd Akadémiával, hogy bár megtisztelőnek tartja a Nobel-díjat, de nem megy el decemberi díjátadóra.

Ma tájékoztatta a Svéd Akadémia a nyilvánosságot arról, hogy Bob Dylan nem vesz részt december 10-én a Nobel-díjak stockholmi átadóünnepségén. Minderről levélben értesítette az intézményt a 75 éves énekes. Dylan azt írta, hogy “szerette volna személyesen átvenni a Nobel-díjat, de más kötelezettségei sajnos nem teszik ezt lehetővé”. 

Az akadémia tiszteletben tartja Bob Dylan döntését, ami szerintük szokatlan, de nem példa nélküli. Emlékeztettek viszont arra, hogy az énekes elvesztheti a Nobel-díjat, ha a decemberi gálát követő fél éven belül nem tart egy Nobel-előadást, amit a díjazottak általában a díjátadót megelőző 10 napban szoktak megejteni.

A dpa hírügynökség szerint “óriási a csalódottság Stockholmban”. Ami érthető, hisz Dylan hetekig nem reagált személyesen az október 13-i bejelentésre, és csak a hónap végén közölte, hogy “természetesen” elfogadja az irodalmi Nobel-díjat, sőt “lehetőleg” személyesen veszi azt át.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top