Gyárfás beolvasott Hosszú Katinkának

nlc | 2016. November 16.
A Magyar Úszószövetség cáfolja mindazt, amivel Hosszú Katinka megvádolta őket keddi nyílt levelében. Szerintük az úszónő viselkedése a sikerei miatt változott meg.

Hosszú Katinka a Facebookon-oldalán közzétett nyílt levelében tegnap arra szólította fel a Magyar Úszószövetség elnökét, Gyárfás Tamást, hogy mondjon le a posztjáról.

Az úszószövetség szintén a Facebookon tette közzé válaszát, melyben közölték: értetlenül állnak Hosszú Katinka újabb megnyilvánulása előtt.

Azt állítják, hogy a súlyos kritikák, melyeket Hosszú Katinka megfogalmazott, megalapozatlanok.
“Tavaly ilyenkor azért szólalt fel, hogy nincs külön masszőrje, öltözője, nem áll rendelkezésre megfelelő videó-elemző rendszer. A MÚSZ az első két felvetést cáfolta, a videórendszert hamarosan beszerezte, működésbe állította, ám azt a bajnoknő egyetlenegyszer sem vette igénybe” – írták.

 

Szerintük ahogy sokasodtak Hosszú Katinka sikerei, úgy változott meg a sportág szakvezetőivel szembeni viselkedése.

Mint fogalmaznak: “a Magyar Olimpiai Bizottság ösztönzésére a sorozatos, méltatlan kritikák ellenére a MÚSZ hátrább lépett, a sikerek érdekében nem szállt vitába a versenyző-edző párossal. Hogy ez az álláspont helyes volt, azt igazolták a csodálatos riói győzelmek, a három arany és az egy ezüstérem. Ezt követően a szövetségi kapitány valamennyi nyilatkozatában méltatta Katinka helytállását, hangsúlyozta, nyitott a megbékélésre, a harmonikus együttműködés érdekében a szövetség bármely kérésének kész eleget tenni.”

Tagadják azt is, miszerint 2008-ban Gyárfás Tamás arra ösztönözte volna Hosszú Katinkát, hagyja abba a versenyzést. 

A válaszban megemlítik, hogy bár a sors ajándéka, hogy Hosszú Katinka találkozott Shane Tusuppal, akivel bámulatos eredményeket értek el, ugyanakkor számos nemzetközi tekintélyű tisztviselő, versenyrendező egyre több alkalommal panaszkodik az edző viselkedésével kapcsolatban.

Exit mobile version