Aktuális

Békíteni próbálják Hosszú Katinkát és Gyárfás Tamást

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke találkozót kezdeményez Hosszú Katinka és Gyárfás Tamás között. A MOB közleményt adott ki az ügyben.

A Magyar Olimpiai Bizottság örömmel és megnyugvással fogadta a hírt, hogy a legendás mesteredző, a MOB alkalmazottként dolgozó Kiss László mégis folytatja szövetségi kapitányi munkáját, és pótolhatatlan szaktudásával, tapasztalatával továbbra is segíti a magyar úszók felkészítését a riói olimpiára. A Magyar Olimpiai Bizottság bízik benne, hogy ez a pozitív fordulat csak az első lépés abba az irányba, hogy a Hosszú Katinka és a Magyar Úszószövetség között kialakult nem optimális helyzet, a sportoló és a szövetség számára is megnyugtató módon rendeződjön.  A Magyar Olimpiai Bizottság vezetése az ügy kipattanása óta azon dolgozik, együttműködésben az érintettekkel, hogy a lehető leghamarabb megszűnjön a feszültség, és konstruktív párbeszéd keretében sikerüljön megoldást találni… A MOB fontosnak tartja, hogy az egymásra mutogatás és a nyilatkozatcsata helyett az eredeti problémára és a megoldás lehető leggyorsabb megtalálására összpontosítson minden érintett. A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Borkai Zsolt a közeljövőben közös találkozót kezdeményez Hosszú Katinkával és Gyárfás Tamással, abban bízva, hogy közvetítésével sikerül kibékíteni a feleket – áll a Magyar Olimpiai Bizottság közleményében.

MTI Fotó
MTI Fotó

Siklós Erik, a MOB marketing- és kommunikációs igazgatója az M4 Sport csatorna Sport7fő című műsorában elmondta,  a MOB érzi a felelősséget, és ahogy korábban is történtek háttéregyeztetések, mind a két féllel folyamatosan egyeztet, hogy minél hamarabb nyugvópontra jusson az ügy. A MOB szabályainak megfelelően továbbra is minden támogatást megadnak a többszörös világ- és Európa-bajnok úszónak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top