Aktuális

Hosszú Katinka-ügy: lemondott Kiss László, az úszóválogatott szövetségi kapitánya

Lemondott tisztségéről csütörtökön Kiss László, az úszóválogatott szövetségi kapitánya.

Azt egyelőre nem tudni, lemondása közvetlen kapcsolatban áll-e Hosszú Katinka kritikáival vagy az úszóbajnokkal fennálló viszony elmérgesedésével.

Hosszú Katinka tegnap összetépte az úszószövetség szerződését a sajtótájékoztatóján, és kijelentette: magyar színekben, de lényegében teljesen egyedül fog készülni a versenyekre. A Magyar Úszószövetség a 12 milliós támogatói szerződését továbbra is a 2017-es budapesti vb népszerűsítéséhez kötné, de ő nem kér pénzt, az maradjon a szövetségnél, és biztosítsák belőle a megfelelő feltételeket – mondta Hosszú Katinka, aki azóta is állja a sarat.

Hosszú Katinka ügy: lemondott Kiss László, az úszóválogatott szövetségi kapitánya

Kiss László akkor a sajtótájékoztató után azt mondta, nem érti, mi a probléma, de minden támogatást megadnak, csak beszélniük kéne a versenyzővel. Arra a kérdésre azonban, hogy előfordulhat-e, hogy Katinka ne kapjon a szövetségtől engedélyt az olimpiai indulásra, azt válaszolta, hogy “én azt honnan tudhatnám”.

Frissítés: Gyárfás Tamás megszólalt az ügyben.

Tizenkét perccel ezelőtt hívott fel Kiss László, és közölte, hogy lemond. Őszintén elmondta, hogy előttem már egy emberrel beszélt: az MTI munkatársával, akinek a bejelentést megtette. Arra a kérdésre, hogy miért nem engem hívott először, azt felelte: attól tartott, hogy netán meggyőzöm – márpedig neki ebből elege van. Fájdalmas, keserű volt a hangja” – nyilatkozta Gyárfás Tamás.
A szövetség elnöke Kiss Lászlónak elmondta, nem nyugszik bele a szakember döntésébe. Szükség van rá, nem fordíthat azoknak hátat, akikhez tartozik.

Arra a kérdésre, hogy panaszkodott-e Kiss László Hosszú Katinkára, Gyárfás Tamás azt mondta: szerdán Hosszú Katinka úgy fejezte be a sajtótájékoztatóját, hogy a részéről lezárta a kritikai megnyilatkozásokat, “és ezt én is követni kívánom. Kizárólag a megoldás foglalkoztat, reggel úgy ébredtem, hogy a vitákból elég, azonnal hívtam is Katinkát, hogy keressük a megoldást, akkor nem értem el. Változatlanul eltökélt vagyok, hogy összhangba kerüljünk vele”.

A megoldásra vonatkozó felvetésre az elnök kijelentette: “Immár két embert kell úgymond visszahódítanunk, hívom Katinkát és hívom Kiss Lászlót, mindkettőre szükség van. Tehát nem vagy Katinkára vagy Kiss Lászlóra, hanem Katinkára és Kiss Lászlóra.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top