Aktuális

Esővel és langyos idővel érkezik a melegfront

Már épp kezdtük megszokni a 0 fok körüli hőmérsékletet, erre pénteken jön egy melegfront, és 16 fokot csinál. Napsütést nem, inkább sok esőt hoz magával, nyugat felől érkezik.

A Kiderül.hu előrejelzése szerint az ország északkeleti felén élők még számíthatnak némi csapadékra a nap folyamán, de az ország jelentős részén nem kell esőre készülni. A hőmérsékletek már ma meghaladják az előző napit, csütörtök délután 5-9 fok között alakul a hőmérséklet. Éjszaka az ország keleti felében számíthatunk fagypont körüli hőmérsékletekre, a Dunántúlon 2-3 fok várható.

Szombati várható hőmérsékletek - Forrás: kiderul.hu
Szombati várható hőmérsékletek – Forrás: kiderul.hu

Pénteken érkezik a melegfront, gyors nappali felmelegedést követően a Dunántúlon és a déli országrészben 13-16 fokig melegszik az idő, míg északon, az Északi-középhegység tájain nem emelkedik 10 fok fölé a hőmérséklet. Csapadékra pénteken nem, de szombaton annál inkább számítani kell, míg a nappali hőmérséklet ugyanúgy 13-16 fok között alakul. Eleinte csak a nyugati országrészben várható eső, ám a délután egészen a Tiszáig vonulhat a felhősáv. Vasárnap a felhőzet vékonyodik, szórványos napsütés várható, 10-15 fokos hőmérséklettel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top