Aktuális

Idén már nem nyúlnak hozzá a 3-as metróhoz

Csúszik a 3-as metróvonal felújításának kezdődátuma. A novemberi kezdés helyett várhatóan 2017 júniusában indulhatnak meg a munkák.

Mint az várható volt, csúszik a 3-as metróvonal felújításának kezdete. Az eredeti tervek novemberi munkakezdéssel számoltak, de ez elúszott többek között a busztenderen. Tarlós István főpolgármester szerint ezen legalább fél évet vesztett a város, reális esetben a munkák 2017 júniusában kezdődhetnek el, miután lezárult az újra kiírt közbeszerzési pályázat. Viszont ha a megismételt pályázatra is irreális ajánlatokat kap a város, akkor az további csúszást eredményezhet

Fehérek lesznek a 3-as metró felújított szerelvényei
Fehérek lesznek a 3-as metró felújított szerelvényei

A metrófelújítás kezdetének új időpontját még a 2017-es budapesti vizes világbajnokság sem hátráltathatja. “Érdekelt vagyok abban, hogy a vizes világbajnokság sikeres legyen (…), de (…) a 3-as metró felújítását részemről egy nappal nem tolhatja el (…) ez a rendezvény, bármilyen fontos is” – fogalmazott Tarlós István a pénteki sajtótájékoztatón.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top