Aktuális

Patkányméreggel ölték meg az ország egyik legszebb vadászkutyáját

Patkányméreg végzett a szépségversenyt is nyert gyönyörű vizslával Kaposváron. Betyár gazdái nem értik, mégis hogyan tehet valaki ilyet. Mi sem értjük...

Mégis mi járhat annak az embernek a fejében, aki patkányméreggel végez ki egy játékos, rendkívül szelíd, gyönyörű vizslát? Betyár korábban elnyerte a Kaposvár legszebb vadászkutyája címet is. Egyelőre nem tudni, pontosan mi történhetett és a tettesről sem tudni.

Dánielnek, a kutya egyik gazdájának alig két héttel ezelőtt, az egyik délután az tűnt fel, hogy a hétéves vizsla, Betyár nagyon levert és bágyadt. Elvitték az ügyeletre, ahol először bélgyulladásra gyanakodott az orvos, a kutyának injekciót is adott, amitől hirtelen jobban lett. Felugrott, futkározott, aztán újra jelentkezett nála a levertség.

Ultrahangvizsgálattal derítették ki, a kutya szívburokgyulladást kapott. Ekkor már gyanakodtak a patkánymérgezésre, de az állatorvos nem zárta ki a daganatot és a szívférgességet sem. Aztán egyre inkább beigazolódott az első gyanú.

Az állatorvos azt mondta, ha Betyár kihúzza a következő 24 órát, reménye lehet az életben maradásra, ám éjszaka újabb roham állt be a kutyusnál, és végül négyórás mérhetetlen szenvedés után Dániel kezei között halt meg. A történtek óta a család másik magyar vizslája, Szamóca nem mer az utcára menni, remeg, annyira megviselte Betyár halála.

Az egyik szomszéd panaszkodott, hogy a kutyák sokat ugatnak, ezért az állatokat este már nem engedték ki gazdáik. A férfi feljelentést tett a rendőrségen, bízva abban, hogy a nyomozás eredményes lesz – tudta meg a Bors.

A fotó illusztráció!
A fotó illusztráció!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top