Aktuális

Fidel Castro fia lenne az internet kedvenc kanadai miniszterelnöke?

Egészen szórakoztató összeesküvés-elmélet látott napvilágot Fidel Castro halálát követően. A konteógyárosok időt és energiát nem sajnálva mutatják be, milyen áruló jelek utalnak arra, hogy Justin Trudeau valójában a most elhunyt kubai vezető törvénytelen gyereke is lehetne.

A kanadai miniszterelnököt tavaly november 4-én iktatták hivatalába, ezzel ő lett az USA északi szomszédjának második legfiatalabb vezetője. Fidel Castro halála után nagy port vert fel, hogy Justin Trudeau nagyon bensőséges búcsúüzenetet írt a kubai vezetőről, amely miatt már számos bírálatot kapott politikusoktól, a sajtótól, és persze az internetezőktől.

Az ifjú politikus egy valódi dinasztia tagja, ugyanis ő a legidősebb fia Kanada korábbi miniszterelnökének, a 1968–1979 között az országot irányító Pierre Trudeau-nak.  Az idősebb Trudeau rendkívül népszerű volt Kanadában, hivatali ideje alatt pedig aktív külpolitikát folytatott, olyan országokkal is, amelyekkel abban az időben, nyugati politikusok számára nem volt sikk kommunikálni. Az Egyesült Államoknál hamarabb létesített diplomáciai kapcsolatokat a Kínai Népköztársasággal, Fidel Castrót pedig barátjának tartotta.

A történet onnantól válik érdekessé, hogy Pierre Trudeau és felesége, Margaret, többször is látogatást tett Kubában, amelyről fotók is tanúskodnak. Az asszony később úgy emlékezett vissza, hogy Castro élénken érdeklődött fiatal gyermekük, a kis Justin iránt, akit előszeretettel ölelgetett látogatásaik alkalmával. A történet szilárdságát mutatja, hogy cikkünk megjelenését követően a Városi Legendák szerkesztője jelezte: a fotón nem a kanadai miniszterelnök, hanem öccse látható.

Justin Trudeau Fidel Castro kezében, Margaret Trudeau áhítattal figyel (Fotó: Tumblr)
Justin Trudeau öccse Fidel Castro kezében, Margaret Trudeau áhítattal figyel (Fotó: Tumblr)

“Fidel már az első mondataiban világossá tette, hogy a szülők is rendkívül fontosak számára, de távolról sem annyira, mint a baba” – írta állítólag az egykori kanadai first lady. A korabeli fotókon Castro többször is látható egy kisbaba mellett, akiről a konteógyárosok azt írják, Justin Trudeau-ról van szó, azonban, mint kiderült, a kanadai politikus öccse szerepel a képen. A kubai vezetőről egyébként olyan fotókat is találni, amelyen a kubai vezető katonai zubbonyán nagyobb nyálfoltok is láthatóak, ugyanis sokszor kezébe is vette a csöppséget.

Margaret Trudeau visszaemlékezéseiben úgy fogalmazott, hogy Castro “nagyon melegszívű, sármos ember volt”, akinek nagyon élvezte a társaságát. Az egykori first lady azt is elárulta, hogy Castro felkereste a szállodájában, amikor Pierre Trudeau temetése alkalmából Kanadába látogatott.

Justin Trudeau édesapja temetésén is találkozott Fidel Castróval (Fotó: Tumblr)
Justin Trudeau édesapja temetésén is találkozott Fidel Castróval (Fotó: Tumblr)

Ez már kezdésnek elegendő muníció egy online konteógyárosnak, azonban e mellé még olyan információkat is sikerült feltúrni, hogy Margaret Trudeau hatodik házassági évfordulóját 1977-ben nem a férjével ünnepelte, hanem egy torontói klubban a Rolling Stones tagjaival bulizott, sőt később Mick Jagger limuzinján távozott a helyszínről. Ez persze elég volt ahhoz, hogy szárnyra keljenek a pletykák, amelyek szerint a first lady a rocklegendával szűrte össze a levet.

De nem ez az egyetlen olyan történet, amely megkérdőjelezi Margaret Trudeau hűségét. A Guardian brit napilap egy cikkében egyenesen azt állítja, hogy a first ladynek Ronnie Wooddal, a Rolling Stones gitárosával is viszonya volt. Keith Richards életrajzírója pedig arra emlékeztetett, hogy Margaret Trudeau saját könyvében vallotta be, hogy házassága megromlását követően az amerikai szenátorral, Ted Kennedyvel is találkozgatott.

Ennyi hangulatkeltés után pedig lássuk a “bizonyítékokat”: a fiatal Fidel Castro fotója rendkívüli hasonlóságot mutat Justin Trudeau-val.

Justin Trudeau és a fiatal Fidel Castro fotói egymás mellett - hasonlít? (Fotó: Tumblr)
Justin Trudeau és a fiatal Fidel Castro fotói egymás mellett – hasonlít? (Fotó: Tumblr)

Íme egy fotó, amelyen Castro a Trudeau házaspár társaságában látható, amelyen Margaret Trudeau gyanúsan közvetlen a kubai vezérrel.

A Trudeau-házaspár és Fidel Castro egy fotóalbumot nézegetnek (Fotó: Tumblr)
A Trudeau házaspár és Fidel Castro egy fotóalbumot nézegetnek (Fotó: Tumblr)

Végezetül pedig egy úgynevezett faceswap, vagyis egy olyan képpár, ahol a két szereplő arcát megcserélik: Fidel Castro és Justin Trudeau között gyakorlatilag nem látható különbség.

Fidel Castro és Justin Trudeau elcserélt arccal - a hasonlóság megdöbbentő (Fotó: Tumblr)
Fidel Castro és Justin Trudeau elcserélt arccal – a hasonlóság megdöbbentő (Fotó: Tumblr)

Arra a kérdésre, hogy ennek az elméletnek mennyi valóságalapja van, valószínűleg sosem kapunk választ. De tény, hogy ennyire vicces konteót már rég láttunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top