Aktuális

Igazat adtak a mcdonald’sos lövöldözőnek

Az Alkotmánybíróság részben elismerte a mcdonaldsos lövöldöző, S. Ábel igazát.

Az Alkotmánybíróság (Ab) – részben igazat adva S. Ábelnek – megsemmisítette a Kúria 2015. júniusi ítéletét, ami szerint a volt ELTE-s joghallgató jogerősen (egyebek mellett) emberölés előkészülete miatt két és fél év letöltendő börtönt kapott. A Kúria ítélete szerint a volt ELTE-s joghallgató a külföldi iskolai mészárlások hatására szerzett fegyvert, hogy az ELTE jogi karán megöljön 22 diákot.

Igazat adtak a mcdonald'sos lövöldözőnek

A pár napja kihirdetett Ab-határozat a Kúria ítéletét alkotmánysértő volta miatt megsemmisítette. Az indoklás: S. Ábel ítéletének meghozatalában olyan bíró is részt vett, aki a büntetőeljárás nyomozati szakaszában is hozott döntést. Emiatt viszont sérült S. Ábel alkotmányos joga a tisztességes bírósági eljáráshoz. Ebben az ügyben tehát mostantól a Fővárosi Ítélőtábla 2014-es ítélete a jogerős – akkor a 21 hónapot előzetesben töltő S. Ábelt 50 nap közmunkára ítélték, mert úgy ítélték meg, hogy nem akart embert ölni, “csak” közveszély okozásában találták bűnösnek. A hosszú előzetes miatt kártérítést is megítéltek számára.

S. Ábel ettől függetlenül jelenleg is egy börtön lakója, mert a Budai Központi Kerületi Bíróság 2015. április végén első fokon öt év börtönre ítélte, miután 2013 augusztusában egy budapesti McDonald’sban többször a mennyezetbe lőtt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top