Aktuális

Megmenekült a mocsárba fagyott berni pásztorkutya – fotók

A kiskunlacházi mezőőri szolgálatnak és az Ebmentőknek hála, megmenekült a fagyhaláltól egy berni pásztor, aki elkóborolt gazdáitól, és beszakadt alatta a jég.

Egy jó fülű és melegszívű állampolgárnak köszönheti közvetve az életét az a berni pásztorkutya, amelyik alatt szombat este beszakadt a jég a szigetbecsei mocsárvilágban, ő pedig a mocsárba süllyedt. Nem tudta kiszabadítani magát, a hideg éjszaka beálltával a víz ismét befagyott körülötte. Arra maradt ereje, hogy ugasson, hátha meghallja valaki. Szerencsére így történt.

Egy nő telefonált másnap reggel a kiskunlacházi mezőőrnek, Pfeifer Rikárdnak, hogy keserves vonyítást hall már reggel óta Duna-parti nádasból. S bár a lacházi mezőőrnek nem illetékességi területe Szigetbecse, mégis elindult segíteni, közben hívta az Ebmentőket is.

A helyszínen megtalálták a jégbe fagyott, de még élő berni pásztort is, óvatosan kiszabadították a fagyos fogságból. Időközben előkerültek a kutya gazdái is. Kiderült, hogy a kutyus szombatra virradóra tűnt el, és már nagyon aggódtak érte.

Az átfagyott kutyát az elsősegély után hazavitték, és a meleg cserépkályha mellett elkészített helyre fektették le, ahol már nem csak a fejét emelgette, hanem a lábait is mozgatta. Felépülése a gazdáin, illetve az állatorvoson múlik.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top