Aktuális

Készenlétisek csaptak le az inárcsi hekkerre

A készenléti rendőrség nyomozói keresték fel otthonában azt a 18 éves fiatalt, aki túlterheléses támadással megbénított és elérhetetlenné tett több internetes weboldalt. A támadáshoz használt számítógépet lefoglalták.

A Készenléti Rendőrség munkatársai december 5-én keresték fel és tartottak házkutatást annak inárcsi fiatalnak az otthonában, aki korábban túlterheléses támadással megbénított több weboldalt. A nyomozók a 18 éves fiatal számítógépeit átvizsgálták, a támadáshoz használt PC-t le is foglalták.

Az inárcsi hekker szabadlábon védekezhet, miután részben beismerő vallomást tett. Azt mondta a rendőrségnek, hogy játéknak gondolta a támadásokat, a számítástechnika iránt érdeklődő fiatalként csak meg akarta mutatni a barátainak, mire képes az informatika világában. 

A hekkert egy az Egyesült Államokkal közös Europol akcióban fülelték le, aminek célja, hogy felhívja a figyelmet a felelős számítógép- és internethasználatra, valamint arra, hogy a honlapok működésének akadályozása bűncselekmény. 

police.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top