Aktuális

2016 emlékezetes metrófüstölései

Kalandos volt idén is a metróvonalakon utazni Budapesten, tűzesetek, balesetek tömege tarkította, és még hol van az év vége… Az már biztos, hogy a hármas metró felújítása még legalább fél évet várat magára, szóval nem unatkozunk jövőre sem. Addig is hajóra pattanhatunk, ha a Kossuth tér az úti cél!

Bár gyors jármű, de annyira nem biztonságos – ez a metró. Ha csak az elmúlt másfél hónapot nézzük, akkor minden héten történt valami valamelyik vonalon, néha többször is.

  • December 13-án, kedden egy szerelvény első kocsija kezdett füstölni, kiürítették a Deák téri állomást, személyi sérülés nem történt.
  • December 7-én a BKK a Facebook-oldalán jelentette be, hogy buszok szállítják az utasokat a Deák Ferenc tér és Árpád híd között a 3-as metróvonal egyik járművének meghibásodása miatt. Ezen felül az M2-es metró megnövekedett menetidővel közlekedik, mert az Örs vezér tere és a Puskás Ferenc Stadion között továbbra is sebességkorlátozás van érvényben.
  • December 5-én összeütközött két metró a Pillangó utcánál reggel, tízen megsérültek. A balesetért a téli időjárás volt a hibás, ezért csúszott a sín, amire még falevelek is kerültek.
  • December 3-án a négyes metróból menekültek az emberek. “Sínek és kábelek között botladozva menekültek a füstölő négyes metróból az utasok péntek este – ezt mesélte egyikük az RTL Híradónak. A szemtanú azt mondta, a vésznyitóval csak a szerelvény egyik oldalán nyíltak ki az ajtók, és menekülőjárda sem ott volt, ahol a metró megállt. A BKV viszont az állítja: az előírások szerint működött a biztonsági rendszer. Ami viszont füstöt nem is észlelt.”
2016-ban is volt elég baj a metróval
  • November 5-én erősen füstölt valami a 3-as metró vonalán éjfél körül. A Bajcsy-Zsilinszky úton a metrószellőzőből dőlt a füst arra járók szerint.

Végezetül itt egy videó egy két évvel korábbi metrófüstölésről:

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top