Aktuális

Tévképzetek miatt verte agyon szobatársát

Most jutott el a vádemelésig annak a férfinek az ügye, aki még tavaly egy vascsővel agyonverte szobatársát a Merényi Gusztáv kórházban. Ez az ügy robbantotta ki a kórház pszichiátriai osztálya körüli botrányt.

Tavaly októberben a fővárosi Merényi Gusztáv Kórház pszichiátriai osztályán egy ideiglenes kényszergyógykezelés alatt álló, 69 éves pszichiátriai beteg új szobatársat kapott egy 87 éves férfi személyében, de ismeretségük igen rövid ideig tartott. A 69 éves férfinek tévképzetei támadtak új szobatársával kapcsolatban, ezért a hajnali órákban az egyik ágy végéről leszerelt vascsővel agyonverte őt. Az ügyészég megállapította, hogy a sérüléseinek jellege, a sérülések nagy száma és súlyossága az átlagot lényegesen meghaladó szenvedéssel járt együtt.

Ennek ellenére a Fővárosi Főügyészség a jelenleg ideiglenes kényszergyógykezelés alatt álló vádlottal szemben kényszergyógykezelés elrendelését indítványozta a vádiratban.

Az eset után felreppent a hír, hogy egy időre bezárják a Merényi egész pszichiátriai osztályát, később pedig arról lehetett olvasni, hogy 50 millió forintból újítják majd fel a szárnyat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top