Aktuális

Iskolába járhat a 13 éves fiú, aki 41 percet töltött a víz alatt

A 13 éves afgán fiú júniusban esett bele egy burgenlandi tóba, ahol végül 41 percet töltött víz alatt.

A fiú egy osztálykirándulás keretében, osztálytársaival érkezett az ausztriai Burgenlandba. Az nem derült ki hogyan, milyen körülmények között került a tóba, az viszont biztos, hogy több mint 40 percet töltött a víz alatt. Búvárok mentették ki, akik miután partra vitték a fiú testét, újraélesztették őt, majd egy közeli kórházba szállították – írja a hvg.hu.

Kép forrása: Thinkstock
Kép forrása: Thinkstock

“Senki sem hitte, hogy a fiú valóban 41 percet töltött a víz alatt, de a jegyzőkönyv és a tanúvallomások is ezt támasztották alá” – nyilatkozta a kórház illetékes osztályvezetője. Az üggyel kapcsolatban elmondta azt is, hogy a fiú tüdeje tele volt vízzel, ami általában halálhoz vezet, az oxigénhiányos állapot pedig még sikeres újraélesztés után is jellemzően komoly agyi károsodással jár.

Az orvosok a 13 éves fiút, akinek nevét nem hozták nyilvánosságra, egy hétig mesterséges mélyaltatásban tartották. Az intenzív osztályon töltött öt hét után idegi rehabilitációs osztályon kezelték. Kezelőorvosai szerint világszinten is páratlan dolog, hogy valaki ilyen hosszú ideig volt víz alatt, mégis maradandó károsodások nélkül felépült.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top