Aktuális

Támadások érik a menekültbarát körmendi plébánost

Szembemegy az ország menekültpolitikájával a körmendi plébános, aki több menekültet fogadott be az egyházkerület egyik épületébe.

Több keresztény és muzulmán bevándorlót fogadott be Németh Zoltán körmendi plébános az egyházkerület egyik épületébe a napokban. Tette miatt sokan támadják, pedig az atya nem először áll ki az idegengyűlölet ellen. A Szemlélek blognak adott interjújában kifejti, mikor döntött úgy, hogy ki kell nyitnia a kapukat a menedékkérők előtt. Jelenleg 14-en laknak a plébániával szomszédos közösségi házban, akiket vegyes érzelmekkel fogadtak a városban. Van, aki találkozni szeretne a menekültekkel, míg mások bírálják az egyházat és Németh Zoltánt is, amiért idegeneket fogadott be, tettükért megkapták már a Soros-bérenc jelzőt is.

Németh Zoltánt az egyházból sem támogatják olyan sokan, eddig csak egy püspök volt, aki kiállt mellette, pedig az atyának nagyon jól esne egy kis megerősítés a katolikus egyház vezetőitől. De eddig nem érkezett bátorító szó, igaz, azt sem mondták volna, hogy rosszul vezeti a körmendi plébániát. Ha mégis kiderül, hogy rosszul teszi a dolgát, Németh Zoltán kész lemondani.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top