Aktuális

Árverésen kívül adta el a NAV a recski idősotthont

Eredetileg úgy volt, hogy árverésen értékesíti a NAV a recski Gesztenyés Idősek Otthonát, ám a karácsonyra kiírt aukció előtt a hatóság élt jogszabály adta lehetőségével, és árverésen kívül adta el az ingatlant.

A recski idősek otthonát üzemeletető cég több mint 80 millió forintos tartozása miatt árverezte volna el a NAV, ám pár nappal a december 26-ára kiírt elektronikus árverés előtt levette a kikiáltási tételek közül a 38 szobás, 1615 négyzetméteres ingatlant, amire 24 millió forintos licitösszegről kezdhettek volna licitálni a leendő tulajdonosok. Azt nem tudni, ki lett az új tulajdonos, és mennyiért cserélt gazdát az épület, ám a jogszabályok szerint bizonyos feltételek mellett a “végrehajtó az ingatlant az adós által megjelölt személynek az adós által megállapított becsértéken adja el”.

Az eladás tényét a NAV a 24.hu-nak megerősítette, de más információt  a törvényi szabályozás miatt nem adott.

Az idősotthon közel negyven lakóját eddig azzal nyugtatták, hogy mivel hét évre aláírt és kifizetett szerződésük van, így őket a tulajdonosváltás nem érinti, maradhatnak az épületben. A NAV korábbi hirdetménye szerint az ingatlan nem beköltözhető, és az új tulajdonos az elkövetkező hét évben kizárólag az ingatlan állagmegőrzését végezheti el. 

heol.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top