Aktuális

Mégsem a kamionos gázolót kapták el Berlinben

A német rendőrség szerint valószínűsíthető, hogy a támadónak fegyvere van, és továbbra is menekül a hatóságok elől.

Az InfoRádió a Die Welt német lap értesüléseire hivatkozva azt írja, hogy a német rendőrök szerint valószínű, hogy mégsem a hétfő esti gázolásos támadás valódi elkövetőjét fogták el.

Klaus Kandt német rendőrfőkapitány szerint egyelőre nem sikerült igazolni, hogy az őrizetbe vett gyanúsított azonos azzal a férfival, aki hétfő este a tömegbe hajtott egy berlini karácsonyi vásáron. A vizsgálatokat ezért még nem zárták le.

A német szövetségi belügyminiszter szerint az őrizetbe vett pakisztáni gyanúsított tagadta, hogy köze lenne a támadáshoz. Thomes de Maiziere szerint a kihallgatást nehezítette, hogy nem találtak tolmácsot.

A lengyel rendszámú kamion hétfő este hajtott a berlini tömegbe (Fotó: Twitter)
A lengyel rendszámú kamion hétfő este hajtott a berlini tömegbe (Fotó: Twitter)

A merényletet egyelőre egyetlen terrorszervezet – így az Iszlám Állam sem – vállalta még magára.
A belügyminiszter szerint egyértelmű, hogy terrortámadás volt a tömeges gázolás, amely 12 halálos áldozatot követelt, emellett 48 embert kellett sérülések miatt ellátni, közülük 18 állapota továbbra is súlyos.

Az egyik halálos áldozatot a kamion vezetőfülkéjében találták meg, akinek halálát lőfegyver okozta, amelyet a német rendőrök továbbra is keresnek. A lengyel rendszámú kamiont birtokló cég szerint kizárható, hogy az ő sofőrjük volt a merénylő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top