Aktuális

Furcsa körülmények között kapcsolták ki a gázt a kiskunfélegyházi családnál

Rendszeresen karbantartották a gázkészüléket, a legutóbbi vizsgálat sem talált semmi hibát. Ennek ellenére különös okokból egy szerelő és a helyi gázszolgáltató munkatársai leállították a gázt a nyolclakásos társasház egyik lakásában. A másik hétben nem.

Több mint 20 éve élnek egy nyolclakásos társasházban a kiskunfélegyházi Imréék, akik pár éve lecserélték a kazánjukat – írja az Index. Az új kazánt beszerelő és hitelesítő szerelő azt javasolta, kétévente kérjenek egy 5-10 perces tisztítást egy gázszerelőtől a biztonságos üzemelés érdekében.

A kéményseprők nyáron ellenőrizték a kazánt, mindent rendben találtak. A probléma azzal indult, hogy a kiskunfélegyházi család pár éve jobb szigetelésű ablakokat, illetve két páraelszívót is beszereltetett.

A következő tisztítás során azonban egy új gázszerelőhöz fordultak, mert a téli időszakban a korábban Imrééknél járó szerelők nem értek rá. A férfi azt állította, hogy a fürdőszobában rossz a légáramlás, ezért az életveszélyes helyzet miatt azonnal le kell szerelni a gázórát.

Képünk illusztráció (Fotó: Tumblr)
Képünk illusztráció (Fotó: Tumblr)

A szerelő a kéményseprői vizsgálatot igazoló papírt nem fogadta el, majd távozása után nem sokkal (az Index információi szerint kevesebb mint 10 perc múlva) már csengettek is a gázszolgáltató munkatársai, akik az életveszélyre hivatkozva azonnal leszerelték a gázórát. Imréék kérdésére, hogy a társasház többi – hasonlóan felépített – lakásában nincsenek-e életveszélyben a lakók, azt a választ kapták, hogy de igen, csak oda nem mehetnek be a szolgáltató munkatársai, velük ezért nem foglalkoznak. A december 19-én történt vizsgálatról felvett jegyzőkönyvben a dátumot november 27-re írták át a gázosok.

Egyelőre itt tart a történet, a családnak valószínűleg egész télen nélkülöznie kell majd a gázfűtést, a meleg vizet és a főzési lehetőséget is. Jelenleg egy elektromos radiátorral tudnak valamennyit javítani a helyzetükön, ugyanis reggelente 8 fokig is süllyed a hőmérséklet a lakásban.

Bár a gázszolgáltató és elosztótársaságnak valóban kötelessége kikapcsolni a gázt, ha valamilyen veszélyes helyzetet tapasztalnak, a történetnek számos furcsa eleme van, legfőképpen az, hogy a nyolclakásos társasház másik hét lakásában élő családdal a szolgáltató annak ellenére nem foglalkozott, hogy saját szakembereik szerint is életveszélyben vannak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top