Aktuális

Az utcákra vonulnak szilveszterkor a rendőrök

Szilveszter éjjelén elözönlik a rendőrök az ország teljes területét. Azzal, hogy az utcákra vonulnak, nem a szilveszteri bulizók hangulatát szeretnék tönkre tenni, éppen ellenkezőleg, a biztonságuk miatt rendelte el a Belügyminisztérium a szigorú intézkedést.

A rendkívüli intézkedést azért hozták, mert Európában, így hazánkban is jelentős a terrorcselekmények veszélye. A magyar rendvédelmi szervek kiemelt figyelmet fordítanak a szilveszteri tömegrendezvények biztonságára.

Hazánkat nem fenyegették meg terroristatámadással, ennek ellenére a rendelkezésre álló információkat a TEK folyamatosan összegzi, elemzi, értékeli, a felderítési kapacitásait pedig a legmagasabb szinten tartja.

A Belügyminisztérium közleménye szerint semmi sem indokolja a Magyarországon jelenleg hatályban lévő 3-as (közepes) terrorfenyegetettségi fokozat szigorítását, így a szilveszterre elrendelt rendőri jelenlét is ezt a szintet fedi le. Ugyanakkor mindenképpen biztonságban szeretnék tudni az országos ünnepi rendezvényeket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top