Aktuális

Hamarosan nagyot változik időjárásunk

Az új év első hetében komoly lehűlés várható időjárásunkban.

A következő napokban megváltozik kontinensünk időjárása. Vasárnap éjszaka délre mozdul el az Észak-Európa felett húzódó hidegfront, egyre nagyobb területre érkezik sarkvidéki eredetű hideg levegő. Ennek dacára a Kárpát-medencében hétfő estig sok helyen megmarad a köd, míg a feltámadó északnyugati szél el nem fújja.

Hamarosan nagyot változik időjárásunk

Hazánkban éjszaka északon és a Dunától keletre többfelé lesz köd zúzmarával, helyenként hószállingózással, néhol ónos szitálással, az ország délnyugati harmadán valószínű derült, párás idő. Hétfőn napközben északkeleten továbbra is megmarad a köd, másutt napközben javulnak a látási viszonyok. Késő délutántól észak felől erősen megnövekszik a felhőzet, este főként északon gyenge havazás, délnyugaton kis valószínűséggel átmeneti ónos eső is lehet. Hétfőn délutántól a Dunántúl északi felén megélénkül, néhol megerősödik az északnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire –6 és –11 fok között alakul, néhány hidegre érzékeny helyen ennél néhány fokkal hidegebb, a magasabban fekvő részeken pedig enyhébb lesz az éjszaka.
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn a ködös területeken 0 és –4, másutt 1 és 5 fok között valószínű.​

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top