Aktuális

Mostantól sűrűn változik a cigaretta ára

Mostantól nem lesz könnyű megjegyezni, mennyibe is kerül egy doboz cigaretta. 2017. január 1-jétől ugyanis már nem a dohányboltok döntik el az árakat. A NAV honlapján teszi közzé a dohánytermékek aktuális fogyasztói árát, amit olyan gyakran változtathat, hogy követni sem lehet.

A NAV illetékesei ugyanakkor azt is közzétették, hogy a dohánytermékek fogyasztói árát hetente maximum kétszer változtatják.

A NAV honlapján közli minden pénteken és szerdán a hivatalos árakat, amelyeket a dohányboltosoknak –- függetlenül attól, hogy az majd esetleg munkaszüneti napra esik – hétfőn vagy csütörtökön kell megváltoztatniuk.

A honlapon három különböző listát tesznek közzé, melyek közül az első az adott napon alkalmazható hatályos cigarettaeladási árak listája, a második listában azok a dohánytermékek szerepelnek majd, amelyek árát épp megváltoztatták, míg a harmadik a korábban közzétett adatokat tartalmazza.

Újdonság az is, hogy 2017. április 1. napjától kizárólag olyan zárjeggyel ellátott cigarettát és dohánytermékeket árusíthatnak a trafikok, amelyen a továbbiakban nem tüntetik fel a fogyasztói árat, a kiszerelés és az adómérték kódját sem. Az elkövetkező három hónapban tehát a “régi” adójeggyel ellátott cigarettát is lehet még kapni, de már az új zárjeggyel ellátott termékek is forgalomba kerülhetnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top