Aktuális

Isztambuli merénylet: már az oroszok és a kanadaiak is gyászolnak

Eddig 26 külföldi áldozatról tudni a szilveszter éjjeli isztambuli merényletben, mert egy kanadai és egy orosz nőt is azonosítottak.

Összesen 39-en haltak meg az isztambuli terrortámadásban. A korábbi hírek szerint az áldozatok közül 24-en nem törökök voltak. Vasárnap este Justin Trudeau kanadai miniszterelnök bejelentette, egy újabb halottról derült ki, hogy kanadai állampolgár.

Ugyancsak hétfőre virradó éjszaka közölte Oroszország isztambuli főkonzulátusa, hogy egy orosz állampolgárságú nő is meghalt a terrorcselekményben. A korábban azeri állampolgárságúnak gondolt nő azonosítása befejeződött, személyazonosságát egyértelműen tisztázták.

Isztambuli merénylet: már az oroszok és a kanadaiak is gyászolnak

A merénylet helyszíne, a Reina Klub.

Az érintett országok hivatalos közlései alapján a már azonosított külföldi halottak között van öt szaúdi, három-három jordániai, libanoni, illetve iraki állampolgár, egy tunéziai és egy francia-tunéziai, két marokkói, két indiai, egy líbiai, egy belga-török, valamint egy izraeli, egy kuvaiti, egy kanadai és egy orosz állampolgár.

A 39 halálos áldozat mellett összesen 69 sebesültet ápolnak kórházban, négyük állapota súlyos.

A magyar külügyi tárca vasárnap déltájban azt közölte, hogy információi szerint nincs magyar érintettje az isztambuli terrorcselekménynek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top