Aktuális

Meghalt George Kosana

Elhunyt George Kosana amerikai színész, ő játszotta a rendőrfőnököt Az élőhalottak éjszakája című 1968-as zombis kultuszfilmben. Nyolcvannégy éves volt.

Múlt pénteken találtak rá a nyolcvannégy éves George Kosana holttestére pennsylvaniai otthonában, miután barátai telefonhívásaira nem reagált. Kosana színészi pályafutása előtt éveken át egy clairtoni acélgyárban dolgozott, aminek következtében rengeteg egészségi problémával küzdött. Legnagyobb filmszerepe az 1968-as klutfilmben, Az élőhalottak éjszakája című zombifilmben volt, ahol McClelland rendőrfőnököt alakította. 1999-ben a filmet az amerikai nemzeti filmörökség részének nyilvánították.

Szoros barátságban volt a film forgatókönyvírójával, John Russóval, akivel rendszeresen ellátogattak a horrorfilmek kedvelőinek szervezett találkozókra, amelyeken Kosana együtt fotózkodott rajongóival, emléktárgyakat árult és írt alá. Utolsó filmszerepe a Russo által írt és rendezett My Uncle John Is a Zombie! című 2016-os horrorkomédiában volt, amelyben ismét McClelland karakterét öltötte magára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top