Aktuális

Bedurvul szerdán az időjárás

Havazás, hófúvás, ónos eső. Kijut szerdára a jóból. A januári időjárás jócskán bedurvul. Közelít az igazi tél.

Észak felől egyelőre kisebb mennyiségű, általában 4-5 milliméternyi vegyes halmazállapotú csapadék érkezik hazánk fölé. A csapadékhajlam csökkenésére és megszűnésére majd inkább csak szerda késő estétől számíthatunk. A legkevesebb csapadék a délnyugati vidékeken valószínű.

Az északkeleti megyékben biztosan havazni fog szerdán. Előbb a Dunántúl nyugati, délnyugati felén, majd napközben a középső megyékben is ónos eső, havas eső hullhat, melyet később az átmeneti enyhülés következtében eső válthat fel. A lehulló friss hó jellemzően 4 centiméter vastagságúra becsülhető, de nagyobb eséllyel az Északi-középhegység térségében és az északkeleti határvidéken marad meg.

A tovább erősödő, helyenként viharossá fokozódó nyugatias szél elsősorban az északkeleti megyékben és a magasabban fekvő területeken hordhatja a havat, hóátfúvásokat képezhet. A legerősebb széllökésekre szerdán napközben és este az Északi-középhegység térségének alacsonyabb részein, valamint a Tiszántúl északi felén kell számítani. Néhol 65-70 km/h körül erősséget is mérhetnek, a hegyekben ennél jóval erősebb szél is várható. Főként estétől Sopron és Mosonmagyaróvár környékén 70-75 km/h körüli széllökésekre kell számítani.

Az időjárás bedurvul szerdán, a hétvégére pedig rendkívüli hideg árasztja el az országot – írja a MET.

Figyelmeztetést adtak ki az ónos eső miatt

Ónos eső, hófúvás - bedurvul szerdán az időjárás

És a viharos szél, a hófúvás is komoly problémákat okozhat

Ónos eső, hófúvás - bedurvul szerdán az időjárás

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top