Aktuális

12 aranyrudat csempészett a végbelében

Tizenkét aranyrudat próbált a végbelébe fölhelyezve Dakkába csempészni egy férfi. A csempészáru 1,2 kilogrammot nyomott, értéke pedig közel 21 millió forint volt. Megdöbbentő, milyen módszerekkel próbálkoznak már a csempészek.

Tucatnyi aranyrudat foglalt le a bangladesi határőrség az ország fővárosa, Dakka nemzetközi repülőterén. Az aranyat egy férfi próbálta az országba csempészni – a végbelében.

A Saríf Ahmedként azonosított férfi Malajziából érkezett Dakkába. A vámosoknak az tűnt fel, hogy a férfi igencsak szokatlanul mozog, nagyon furcsa a járása. Megállították, majd kikérdezték, de a férfi mindent tagadott. Végül megröntgenezték, és ekkor derült ki, három tasak látható a végbelében. Az aranyrudakat a férfi önként maga távolított el a testüregéből.

A bangladesi vámosok szerint a lefoglalt 1,2 kilogramm súlyú arany értéke megközelíti a 72 ezer amerikai dollárt, vagyis mintegy 21 millió forintot.

A végbelében csempészte az aranyat

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top