Aktuális

Ez történik ma, Gerald Durrell szülinapján

Budapesten szombat reggel 07:34-kor kel fel a Nap, és 16:06-kor nyugszik. Napközben pedig ilyesmikre számíthatunk:

2017. I. 7.

Ezen a napon

1558-ban Franciaország elfoglalta Calais-t, Anglia utolsó kontinentális területét. 1764-ben a Madéfalvi veszedelem: Erdélyben a császári katonaság megrohanja a Madéfalván egybegyűlt, szabadságjogaikért küzdő csíki székelyeket. Az osztrákok a vérfürdőben kétszáz székelyt megölnek, további 200 gyermeket, asszonyt és öreget a dermesztő fagyban hajszoltak a halálba. Az életben maradottak Moldvába menekültek. 1925-ben Gerald Durrell születésnapja. 1999-ben megkezdődik a Bill Clinton elleni per, szexuális zaklatás vádjával.

Gerald Durrell és egy rakoncátlan tapír
Gerald Durrell és egy rakoncátlan tapír

A nap mottója:

Sokat megtanultam a virágokkal kapcsolatban. Éppen olyanok, mint az emberek. Ha sokat rakok együvé, egymás idegeire mennek, és elfonnyadnak. Ha bizonyos fajtákat összekevernek, valami utálatos osztályöntudat fejlődik ki bennük!

Gerald Durrell állatbarát, író

Névnap:

Január hetedike Attila, Ramóna, Artúr, Etele, Melani, Nikétás és Sziglind napja.

Január hetedikén született:

Gerald Durrell, Nicholas Cage és Zana “Ganxsta” Zoltán

Időjárás:

Szombaton mérséklődni kezd a szél, de 70 km/h körüli széllökések még előfordulhatnak a Dunántúlon és északkeleten. Északkeleten, keleten a viharos szél hordhatja a havat. Az ország keleti felén egyre többfelé éri el a minimum a -15 fokot. Az Északi-középhegység szélvédett, ill. hóval borított területein -20 fok alatti hőmérséklet is várható a péntekről szombatra virradó éjszaka. A következő éjjel még alacsonyabb hőmérsékletre lehet számítani.

Napi horoszkóp:

A Kos jegyűek számára ezt mondja a szombati horoszkóp: “Fontos, hogy tudd: nem kell ráerőltetned a szerinted értékes ajándékokat másokra. Valójában önmagadat is megajándékozhatnád ezekkel”. A többiért olvass tovább itt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top