Aktuális

Madárinfluenza áldozatai lettek a Jászberényi Állatkert gólyája és hattyúi

Ilyen korábban még nem történt. Fogságban tartott madarak között mutatták ki a madárinfluenza vírusát. A Jászberényi Állatkertben két bütykös hattyú és egy gólya a veszélyes vírus legújabb áldozata.

A Jászberényi Állat- és Növénykertben megbetegedett gólyát és a két hattyút azóta leölték. A fertőzés vélhetően vadmadaraktól eredt. Az állatkert többi madarát fedett vagy zárt röpdében helyezték el, a vizsgálatok szerint mind egészséges. A Jászberényi Állatkertet a madárinfluenza miatt egyelőre nem kellett bezárni, továbbra is várja látogatóit.

Budapesten egy solymász két elhullott madaránál állapították meg a Néhib szakemberei a betegséget. Egyelőre nem tudni, hogy a sólymok hogyan kapták el a fertőzést.

A Nébih mind a budapesti, mind a jászberényi fertőzések kapcsán madárinfluenza miatti védő- és megfigyelési körzeteket állított fel. A körzetekben található baromfitelepeken nem találtak a madárinfluenza megjelenésére utaló tüneteket, jeleket, így semmilyen további korlátozó intézkedésre nem rendeltek el a szakemberek.

(Híradó)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top