Súlyos élelmiszerbiztonsági veszélyt jelent az az Olaszországból származó füstölt lazac, amiben a Nébih mikrobiális szennyezést talált. A lazacnak magas a Listeria monocytogenes-tartalma, ez a baktérium felelős a Listeria nevű betegségért, ami 20-30 százalékban halálos kimenetelű.
Ennek fényében a Nébih arra kéri a lakosságot, hogy aki a fertőzött lazacból vásárolt, ne fogyasszon belőle, hanem vigye vissza a vásárlás helyszínére. A súlyos veszély miatt a Nébih riasztotta az unió tagállamait is.
A fertőzött lazac adatai:
- Név: Füstölt lazac (Salmone Affumicato Preaffetteto)
- Származási hely: Olaszország
- Márkanév: ÍLAURI
- Kiszerelés: 0,1 kg
- Fogyaszthatósági idő: 17/01/17
- Tételszám: N.Lotto 2385
- Ovális azonosító jelölés: IT 2206 CE