Aktuális

Balesetesek adataival kereskedett egy magyar rendőrnő

A BRFK kötelékéből fegyházba kerülhet a rendőrnő, aki jogosulatlanul jutott hozzá és élt vissza közlekedési balesetet szenvedett emberek adataival.

Közlekedési balesetek sértettjeinek az adataival kereskedett egy budapesti rendőrnő hónapokon keresztül. Az őrnagyi fokozatban szolgáló nő az úgynevezett Robotzsaru rendszerből kérte le az adatokat, majd alkalmanként tízezer forintért átadta egy közlekedési és kártérítési ügyekre szakosodott ügyvédnek. Mindezt a férje segítségével, aki szintén a BRFK-nál dolgozik – számolt be az esetről a hirado.hu.

Az ügyvéd az adatokat arra használta, hogy felkereste a sértetteket, és rávette őket arra, hogy indítsanak pert, amiben persze ő képviseli majd őket.

A rendőrnőt és az ügyvédet a Nemzeti Védelmi Szolgálat buktatta le. Bűnszövetségben, üzletszerűen, kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés miatt indult ellenük büntetőeljárás, s akár 12 év fegyházat is kaphatnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top