Aktuális

Nem lehet lehúzni a vécét – tüntetésre készülnek a dunaújvárosiak

A tarthatatlan állapotok miatt a város lakói eddig Facebook-csoportokban panaszkodtak. Most azonban úgy döntöttek, hétfőn 10 órára demonstrációt szerveznek a helyi víziközmű-szolgáltató székháza elé.

A csapokból alig csöpög a víz, zuhanyozni nem nagyon lehet, sőt, még a vécét lehúzni sem: ezt a tarthatatlan állapotot elégelték meg a dunaújvárosi lakók, akik hétfőn 10 órára demonstrációt terveznek a helyi víziközmű-szolgáltató székháza elé – írja az Index.

A Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- és Hőszolgáltató Kft.-vel kapcsolatos problémák azonban nem új keletűek. A cég december végén adott ki egy közleményt, amiben leírták, hogy a negatív távhőtámogatás bevezetése miatt, és mert a cég távhőtámogatása mostanra közel nullára csökkent, a korábbi évekhez képest alacsonyabb, de a jogszabályban előírtaknak még megfelelő fűtöttségi szintet fognak biztosítani.

Cserna Gábor, a város polgármestere reagált a közleményre, melyben kifejtette, a “városvezetés mindent megtesz a törvényeknek megfelelő szolgáltatások biztosításáért”. Hozzátette, a város legproblémásabb szolgáltatója a DVCSH Kft., amelyik ahelyett, hogy a törvényeknek megfelelően szolgáltatna, az egyik legszentebb ünnep idején riogatja a városlakókat.

Ez után az eset után jelentkeztek a problémák a vízszolgáltatással, amiről a DVCSH tájékoztatta a polgármestert. A közlemény szerint a Duna alacsony vízállása és az extrém hideg miatt nehezen termelhető ki az ivóvíz. Emellett kitér arra is, hogy a hatóságok és az önkormányzat kényszeríti arra a céget, hogy ivóvízzel lásson el egy olyan fogyasztót, amelyik nem esik bele a DVCSH ellátási területére.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top