Aktuális

Készül a gyerekeket bántalmazók fekete listája

Feketelistát készítenek azokról, akik korábban bármilyen, gyerekekkel szembeni bűncselekményt követtek el. A nyilvántartást a gyermekvédelmi törvénybe is beépítenék. A módosításról tavasszal dönthet az Országgyűlés.

A feketelista célja, hogy a gyerekeket bántalmazók soha többé ne kerülhessenek a a kiskorúak közelébe, az erről szóló módosító javaslatot várhatóan tavasszal nyújtják be az Országgyűlésnek.

Ahogyan azt a Magyar Idők megtudta, az áldozatvédelem a gyermekvédelmi rendszer része. A jövőbeni cél pedig mindenképpen az, hogy a megelőzésre kerüljön a nagyobb hangsúly, ezért a gyermekvédelmi törvény módosításával azt szeretnék elérni, hogy olyan személy, aki korábban bármilyen módon gyereket bántalmazott, ne dolgozhasson gyerekek közelében.

A javaslat a Gyermekeink Biztonságáért Kiemelt Ügyek Munkacsoportjának novemberi ülésén került elő, ez alapján született meg a tervezet. Mindemellett komoly hangsúlyt fektetnének arra is, hogy a gyermekvédelemben dolgozó munkatársak a lehető legmegfelelőbb képzés kapják, és felismerjék már a bántalmazás első jeleit is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top