Aktuális

Matrózok ölhették meg a 20 éves izlandi lányt

A fiatal lány január 14-én tűnt el azután, hogy barátaival iszogatott. Az eset azért váltott ki nagy visszhangot, mert Izlandon egyáltalán nem gyakoriak a gyilkosságok.

Annyira nem, hogy a 330 ezer lakosú országban 2001 óta évente átlagosan 1,8 gyilkosság történt. Nem csoda, hogy Izland büszkélkedhet a világon a legalacsonyabb bűnügyi rátával. A 20 éves Birna Brjánsdóttir ennek ellenére gyilkosság áldozata lett, és a helyi rendőrök már azt is tudják, ki, egész pontosan kik lehettek az elkövetők.

A gyilkosság előzményeiről egyelőre annyit tudni, hogy a 20 éves lány január 14-én iszogatással töltötte az estét néhány reykjavíki bárban. Ezt követően hazaindult, a térfigyelő kamerák még rögzítették azt is, hogy kebabot vett az utcán, majd nyom nélkül eltűnt. A fiatal lány holtteste nyolc nappal később került elő a fővárostól délre lévő tengerparton.

Matrózok ölhették meg a 20 éves izlandi lányt

A lányt egyébként Izland történelmének legnagyobb keresőakciójával próbálták megtalálni, amiben a rendőrök mellett több mint 700 önkéntes vett részt. A nyomozás során a rendőrök kiszúrtak egy piros Kiát, amit a lány utolsó ismert tartózkodási helyének közelében rögzítettek a kamerák. Mint kiderült, a kocsit két grönlandi matróz bérelte, akik a felvételeken feltűnően és gyanúsan viselkedtek.

Mivel a gyanúsítottak hajója, a Polar Nanoq eddigre már kifutott, a rendőrség a Viking Osztag nevű különleges egységgel eredt a nyomukba. A fedélzeten vették őket őrizetbe, ahol a holmijaik között megtalálták a lány útlevelét is. A gyanú szerint a két férfi a kocsiban végzett a fiatal lánnyal, ezt követően dobták a testét az óceánba.

Olvass még többet a témában az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top