Aktuális

Már bankkártyával is befizethetitek az adót

Január 1-jén lépett életbe az a szabály, amely szerint az interneten keresztül bankkártyával is be tudjátok fizetni az adótartozásokat. Azért ez nagy könnyebbség, jobb, mint a csekkel sorban állni a postán.

Adóazonosító jellel vagy adószámmal kell rendelkeznetek ahhoz, hogy az adótartozást az interneten keresztül bankkártyával is kifizethessétek. Az pedig még kényelmesebbé teszi a szolgáltatást, hogy egyetlen tranzakcióval fizethetitek ki például a személyi jövedelemadót vagy az egészségügyi hozzájárulást.

A NAV tájékoztatása szerint a virtuális fizetési mód az eBEV szolgáltatás része lesz, amihez ügyfélkapus regisztráció és megfelelő jogosultság szükséges. Így ha igénybe vennétek az egyszerűbb fizetési módot, mielőbb igényeljétek a szükséges jelszavakat az ügyfélkapuhoz

Az új fizetési lehetőséget a NAV fokozatosan vezeti be. Néhány napon belül már összeállíthatjátok az átutalási csomagokat, február közepétől pedig megnyílik az eBEV portálon az adószámla lekérdezéséhez kapcsolódó fizetési lehetőség is. Itt állíthatjátok majd be az adószámla hátralékokhoz kapcsolódó megbízásokat és indíthatjátok el a bankkártyás fizetést. Március 15-től pedig a webNYK felületen a jóváhagyott szja-bevallási tervezetet is elérhetitek, és ha tartozás, fizetési kötelezettség áll fenn az szja-bevallásból, egyszerűen kifizethetitek bankkártyával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top